Przekąski,  Przepisy

Wegańskie sushi

Sushi wegańskie tym razem z kiszonym burakiem lub kalafiorem zamiast ryżu 🍱😋😉

Przepis:

Składniki:

Papier Nori

Warzywa pokrojone w paski np. marchew, ogórek, papryka, cebulka, kiełki np brokuła, koperek, kalafior lub burak.

Dodatkowo sos czosnkowy lub musztardowy i przyprawy: sól pieprz czosnek, olej (sezamowy), sos sojowy.

Ala „ryż”z kalafiora lub z kiszonych buraków zmielilam i wyłożyłam na papier nori na ok 3/4 powierzchni,na to można wyłożyć sos np.czosnkowy z koperkiem lub sos musztardowy z olejem sezamowym i sokiem z cytryny,słupki dowolnych warzyw,ja dałam marchew, paprykę,ogórek świeży i kiszony,kiełki brokułu, koper włoski,można użyć avocado,cebulki czerwonej i zwinąć w roladę,pokroić na dość cienkie plastry. smacznego😊

#sushi #wegańskiesushi #rawfood #kuchniaroślinna #fitprzekąska #zdrowejedzenie #wegańskieprzepisy #przepisy #fit #zdrowejedzenie #witarianizm

Leave a Reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *