Blog,  Przepisy,  Zupy

Wegańska zupa brokułowa

Dzisiaj miałam ochotę na zupę krem ze świeżego brokułu. Jest ona szybka i prosta w wykonaniu. Dodatkowo smaczna i zdrowa ponieważ zachowuje wszystkie wartości odżywcze, które w wyniku gotowania zostałyby utracone. Polecam do tej wegańskiej zupy krem z brokułu dodać śmietankę z nerkowców która nada jej dodatkowego smaku.

Składniki:

500 ml bulionu warzywnego

Połowa brokułu

1/2 kalafiora (rozmrożony lub świeży)

mała cukinia

szczypiorek

natka pietruszki

śmietanka z nerkowców

sól, pieprz

Gotowy bulion wlewamy do blendera i dodajemy rozmrożony kalafior, brokuł, (kilka różyczek zostawiamy do pochrupania), natkę pietruszki, szczypiorek, pieprz i sól.

Wszystko blendujemy na gładki krem i przelewamy do miseczki, polewamy śmietanką z nerkowców , dodajemy kilka różyczek brokułu, posypujemy szczypiorkiem i natką pietruszki.

Poniżej możecie obejrzeć na filmie jak przygotowałam tą zupę.

Smacznego!

Leave a Reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *