Blog,  Desery,  Przepisy

Śnieżny puch czyli sernik bez pieczenia.

Sernik bez pieczenia „śnieżny puch”

Kruche ciasto:

*150g.mąki

*25g cukru (biały lub ksylitol)

*100g.masła

*1żółtko (z jajek bio)

Sernik:

*500g.twarogu białego półtłustego

*1opakowanie galaretki cytrynowej

*250ml.wrzątku

*200g.śmietanki kremówki 30%

*czubata łyżka cukru pudru

*owoce np.maliny lub wiórki kokosowe do dekoracji.

Wszystkie składniki do kruchego ciasta wymieszać,ciasto rozłożyć na wysmarowaną masłem formę i piec ok.20-30 min.w temp.180°C. Jeśli chcecie spód bez pieczenia wystarczy pokruszyć herbatniki lub wyłożyć formę biszkoptami.

Sernik – wykonanie:

Galaretkę rozpuścić w 250 ml. wrzącej wody i wystudzić.Śmietanę kremówkę ubić z czubatą łyżka cukru pudru. Ser, ubitą śmietanę wymieszać ze sobą,dodać wystudzoną galaretkę i wyłożyć masę na kruche ciasto. Udekorować owocami lub wiórkami kokosowymi. Można galaretkę wylać na wierzch masy serowej. Schłodzić w lodówce ok.4 godz. Smacznego.

#sernik #sernikbezpieczenia #serniknazimno #sernikzgalaretką #nakruchymciescie #ciasto #ciacho #pysznosci #ciastozgalaretka #domoweciasto #jedzenie #słodkosci

Leave a Reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *